ZA ZDRAVU JETRU: Citrus, banana i zeleni čaj su odličan detoks


 Za zdrav i „ispravan“ rad jetre, detoksikacija je jedna od najbitnijih i najboljih stvari koje možete da priuštite sebi i svom tijelu. (Tekst se nastavlja ispod)

Ovaj način čišćenja organizma, ne samo da pomaže sistemu organa za varenje već i obezbjeđuje hranljive materije tijelu koje su prijeko potrebne zarad očuvanja i obnavljanja energije, jačanja imuniteta i još mnogo toga.

U njemu su namirnice koje efikasno uklanjaju toksine iz tijela, istovremeno hraneći ga zdravim materijama, samim tim sve one su savršen dodatak detoks pićima: Ovo je detoks recept za čišćenje jetre i organizma od masnoća:

POTREBNI SASTOJCI: 

1⁄2 šolje hladnog zelenog čaja, 1 banana, pola limuna

Iscijedite limun i pomiješajte sok sa bananom, koju možete izblendati viljuškom ili u blenderu, i zatim pomiješajte sve sa zelenim čajem. Napitak popijte odmah kako bi efekat na jetru bio što efikasniji.

Zbog visokih antioksidantskih vrijednosti, zeleni čaj se uglavnom uključuje u svaki detoks program, pogotovo što ima sposobnost da brzo i efikasno čisti jetru. (Tekst se nastavlja ispod)

Osim toga, odlično je popiti čašu vode sa pola limuna odmah po buđenju, s obzirom da limun stimuliše oslobađanje enzima i pomaže da se toksini pretvore u otpad koji se lako izbacuje iz tijela prirodnim putem