ČAJ KOJI SPUŠTA PRITISAK I HOLESTEROL KAO OD ŠALE! Smiruje srce i čisti masnoće iz krvi, a piju se samo 2 šolje dnevno!


 

Čaj od majčine dušice spušta visok pritisak i holesterol, zahvaljujući svojim blagotvornim sastojcima, antioksidantima i polifenolima. (Tekst se nastavlja ispod)

Čaj koji je dostupan kod nas i ne košta mnogo može biti pravi saveznik u borbi protiv dva najčešća stanja organizma, koja ni ne primijetimo dok nam ne naprave problem. Čaj od majčine dušice spušta pritisak i holesterol, evo kako djeluje!

Kako nam čaj od majčine dušice pomaže?

Čaj od majčine dušice, najprije, sadrži antioksidante i polifenole koji su dragoceni za sprječavanje štete na našim ćelijama. Spušta sistolni, odnosno gornji pritisak, koji se meri u krvnim sudovima u trenutku kada srce pumpa. 

On se smatra važnijim u procjeni stanja pritiska od donjeg, odnosno dijastolnog, koji se mjeri kada srce miruje.

Istraživanje sprovedeno na životinjama pokazalo je da ekstrakt divlje majčine dušice spušta visok pritisak i usporava rad srca.

“Majčina dušica smanjila je značajno pritisak i vaskularni otpor kod životinja koje su imale hipertenziju, što je čini korisnim suplementom za kardiovaskularne intervencije”, navode naučnici koji su sprovodili studiju objavljenu u žurnalu “Oksidativna medicina i ćelijska dugovječnost”.

Konzumiranje ekstrakta ove biljke povećalo je i nivo HDL holesterola, odnosno “dobrog” holesterola koji pomaže tijelu da se riješi molekula “lošeg” LDL holesterola. Majčina dušica sadrži još blagotvornih sastojaka, koji je čine dobrom za jačanje imuniteta:

Vitamini :

A, C, E i K
Kalcijum
(Tekst se nastavlja ispod)

Kalijum
Željezo
Fosfor

Upotreba:

Piju se dvije šolje dnevno