KADA SU BUBREZI SLABI, STRADA JETRA, SRCE I ŠTITNA ŽLEZDA: Evo kako da ojačate bubrege i sačuvate zdravlje


 

Bubrezi su jedinstveni organ koji veoma dugo može „tolerisati“ neprikladne uslove života. Po pravilu, ljudi žive godinama i ne žale se na rad bubrega. Ovaj upareni organ, zahvaljujući vodi koja ulazi u telo, uklanja nakupljene soli i toksine. (Tekst se nastavlja ispod)

Prema standardima SZO, prosečna osoba dnevno izbaci 1,5 litra urina. Ako je manje ili više, onda postoji određena patologija i morate biti na oprezu.

Jačanje bubrega

Sa 1 litrom urina, iz tela se uklanja samo 9 g soli. Soli nastaju uglavnom od zakiseljene hrane. To su, na primer, meso, riba, kafa itd.

Da bi se neutralisale kiseline, iz tela se uzima najaktivniji element – kalcijum. Kao rezultat biohemijskih reakcija nastaje so. A so se samo filtrira kroz bubrege.

U telu nastaju soli, ako presoljavamo hranu. Stoga, ako osoba pije malo vode (1,5 l se izbacuje urinom, 0,8 l – disanjem i znojem, 0,1 l – crevima: dnevno se u proseku izbaci iz tela oko 2,4 l), javljaju se bubrežne patologije i nakupljaju se toksična jedinjenja i soli.

Koliko vode treba organizmu da ukloni 100% toksina i soli?

Ako pijemo malo vode, to znači da slabimo bubrege i tada toksini i soli nisu potpuno uklonjeni (na primer, za 95%).

A preostalih 5% u telu ili ode u krv, ili se prenosi kroz zglobove, prodire u kožu (javljaju se alergijske reakcije). Na primer, dermotoksikoza se manifestuje kod male dece (toksini koji bubrezi ne izlučuju izlučuju se putem znoja. A toksični znoj iritira kožu).

Kako proveriti da li su bubrezi zdravi?

Postoji jednostavan način. Ujutro, bez ustajanja iz kreveta, trebalo bi da izmerite temperaturu. Normalna telesna temperatura je 36,6 °.

Ako je manje od 36,4 °, a pritisak niži od 110/70, to ukazuje da postoji problem – bubrezi su slabi. Takvi bubrezi neće maksimalno ukloniti toksine i soli iz tela. Rade sa velikim opterećenjem.

Potrebno je ojačati bubrege, a to radite ovako:

Dajte telu toplinu i vodu.

Šta se preporučuje ako su bubrezi slabi: Pijte puno umereno tople (ne hladne!) Vode (2,4 litra dnevno) – čašu na sat. Optimalna temperatura je 50-50 ° (poput vrućeg čaja). Dakle, voda odmah počinje da se apsorbuje bez preopterećenja bubrega (voda se zagreva energijom navedenog organa).

Ovo je korisno znati! Kada čovek ispije odjednom čašu vode, dolazi do opterećenja bubrega i srca. Zbog toga je bolje piti vodu polako, u gutljajima. Najbolje na prazan stomak.

Zagrevanje bubrega suvom toplotom (solju i suvim peskom).

Prva tri dana sprovoditi postupak 40 minuta popodne i pre spavanja, naredna 4 dana – samo uveče.

Druga nedelja: 1 do 2 puta svakih 7 dana.

Recept za optimizaciju funkcije bubrega:

Vruće mleko sa 5 začina, 1 kašika gi putera; 1 kašika ovsenih pahulja. (Tekst se nastavlja ispod)

Pripremite smešu i jedite pre spavanja u malim zalogajima.

Oblačan urin sa neprijatnim mirisom ukazuje na zagušenje bubrega. Ovo je signal da bubrege treba isprati vrućom vodom. U ovom slučaju su pogodne bobice kleke.