BIJELI LUK I CRNO VINO: Spas je za organizam jer topi masne naslage, jača srce, čisti krv, smanjuje holesterol…


 

Prirodni recept koji ćemo vam predstaviti je spas za čitav organizam, poboljšava rad organa, čisti krv te dodatno jača imunitet. Mnogi kažu da je jedan od najpopularnijih recepata, a pravi se od jednostavnih sastojaka. (Tekst se nastavlja ispod)

Za ovaj lijek će vam trebati:

RECEPT:

Sastojci:

– 12 čehnova bijelog luka

– pola litra crnog vina, domaćeg ako imate

Priprema:

Isjeckajte bijeli luk i ubacite ga u teglu. Nakon toga prelijte ga vinom, te zatvorite teglu. Slijedeći korak je da ostavite da stoji na nekom sunčanom mjestu naredne dvije sedmice. Potrebno je da svaki dan dobro protresete teglu. Kada je prošlo dvije sedmice procijedite tečnost i prespite u staklenu flašu ili teglu, ali ako je moguće sa tamnim staklom.

Primjena:

Dobiveni napitak konzumirajte 3 puta dnevno po jednu kašičicu. Pije se mjesec dana, a nakon toga je potrebno da napravite 6 mjeseci pauze. (Tekst se nastavlja ispod)

Koje bolesti liječi:

Ovaj recept ima antikancerogena, antibakterijska, antiupalna i antibiotička svojstva. Uspješno rješava sve upale, mnogi kažu i da smanjuje holesterol, eliminiše toksine, čisti krv, topi masti. Nekima je nakon konzumacije tijelo imalo dosta više energije, a samim tim povećava snagu te jača imunitet.