ŽELITE BOLJI I ZDRAVIJI ŽIVOT? Kad ustanete ujutru, prvo što bi trebalo da uradite je da popijete OVAJ napitak
Kada kažemo limunov sok, ne mislimo na flaširani, već na svježe ceđeni limun. Ovaj moćni citrus ima brojne blagodeti na ljudski organizam. Pored toga što je bogat magnezijumom, kalcijumom, gvožđem, vitaminima C i B, sadrži i antioksidanse, vlakna i enzime. Ova jednostavna rutina može zaista učiniti čuda za vaš život.

ČISTI JETRU

Ovaj jednostavni napitak pročišćava jedan od najvažnijih ljudskih organa, stimuliše digestivni trakt i poboljšava rad crijevne flore.
(Tekst se nastavlja ispod)

ČISTI KOŽU

Ako želite da imate čist, nježan i lijep ten, ne odustajte od ovog recepta. Antioksidansi koji se nalaze u limunu, pomažu u regeneraciji ćelija kao i u borbi protiv slobodnih radikala, pogotovo u ljetnom period.

METABOLIZAM

Poznato je da je limun prirodni diuretik i da pomože izbacivanju viška tečnosti iz organizma. Već smo pomenuli da podstiče rad crijeva i upravo zbog je idelan da njim započnete dan.

ENERGIJA

Vjerovali ili ne, šolja tople vode sa limunom razbudiće vas brže od kafe, a svakako je zdravija varijanta. Ako ipak ne želite da se odreknete kafe, popijte je sat vremena nakon ovog energetskog buđenja.
(Tekst se nastavlja ispod)

ANTIKANCEROGENO DEJSTVO

Upravo zato što je bogat antioksidanskima, ova supervoćka smanjuje rizik od kancerogenih oboljenja. Zanimljivo je da iako je kisao, limun u organizmu stavra baznu sredinu što je veoma bitno za zdrav organizam.