SVAKODNEVNA BORBA SA HERPESOM: Liječenje herpesa pomoću meda i drugi prirodni lijekova


 

Med je odavno prepoznat kao prirodni antibiotik i ljekovita tvar, koristi se za antimikrobne i zacjeljivanje rana, stoga ne čudi da se med koristi i protiv herpesa.

Ružne i bolne izrasline na usnama i oko njih uzrokovane su virusom herpesa koji nosimo u tijelu, a koji izbija na površinu kože kada tijelo oslabi, a imunitet naglo ‘padne’. Želite li čim prije zaustaviti herpes i ublažiti simptome isprobajte ove prirodne lijekove protiv herpesa. (Tekst se nastavlja ispod)

Med protiv herpesa

Liječenje herpesa pomoću meda
Vjerovali ili ne, ako tražite način kako se riješiti herpesa za 1 dan, nema bolje varijante od meda. Njegova antimikrološka svojstva učiniće da se upala smanji, umiriće iritaciju, pomoći da se groznica na usni sasuši i nestane. Ne peče. Samo nanesite malo meda na herpes i ostavite 10-ak minuta da djeluje. Nakon toga isperite.

Med je od davnina cijenjen kao lijek, no tek u novije vrijeme su dokazana njegova antibakterijska svojstva. Mnogi su izvještaji potvrdili uspješnost liječenja medom. Med je dobar u borbi protiv inficiranih područja na koži, ranama, pa i konjunktivitisa izazvanog stafilokokima i pseudomonasom.

Propolis je efikasan prirodni lijek pomoću kojeg ćete ukloniti herpes. Pijte alkoholne ili vodene kapi propolisa, a inficirane dijelove kože mažite uljnim rastvorom propolisa.

Bijeli luk (češnjak) sa medom je super prirodni lijek koji liječi herpes. Napravite smjesu od 3 sitno ribana, krupnija češnja bijelog luka i 100 g domaćeg meda. Ovom smjesom mažite inficirane dijelove.

Pasta za zube protiv herpesa
Kod prvih znakova nastanka herpesa može pomoći i pasta za zube. Namažite u tankom sloju zahvaćeno područje i pustite da se posuši.

Čajevac protiv herpesa

Sastojci:
2 kapi eteričnog ulja čajevca
2 žlice maslinovog ulja

Postupak:
U šoljicu uspite maslinovo ulje te mu dodajte eterično ulje čajevca.
Dobro izmiješate sastojke.

Upotreba:
Štapićem za uši mješavinu nanesite direktno na herpes, ali nikako na okolnu kožu.
Ostavite da se osuši par minuta te nakon toga dobro operite ruke.
Postupak ponavljajte 3 puta dnevno.
(Tekst se nastavlja ispod)

Jabučni ocat protiv herpesa

On pomaže u ubijanju aktivnog virusa i smanjuje izbijanje. Kada se konzumira redovno, djeluje kao probiotik i štiti tijelo od virusnih infekcija.

Kada se nanosi direktno na mjehuriće, odnosno ulkuse, može trenutno smanjiti svrbež i upalu uništavanjem virusa koji uzrokuje njihovu pojavu. Osim toga, kisela priroda jabučnog octa pomaže u održavanju prirodnog pH kože, što je čini otpornijim na infekcije. Razrijedite jabučni ocat s vodom i pomoću vate nanesite na usne.