NEVJEROVATNO ZDRAV: Evo zašto je cimet spas za žene


 

Cimet često koristimo samo kao dodatak jelima, ali on uveliko može da doprinese našem zdravlju.

Nova istraživanja dovode do saznanja da ovaj mirisni začin isto tako može da pomogne ženama sa neredovnom menstruacijom ili ako imaju problema sa začećem. (Tekst se nastavlja ispod)

Ko treba da uzima ovaj lijek?

Mala studija sprovedena na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku, dolazi do zaključka da su žene s policističnim jajnicima, koje su uzimale ovaj začin svaki dan, uravnotežile menstrualni ciklus u roku od šest meseci, za razliku od onih koje su uzimale placebo. Neke od njih su i ostale trudne u ovom periodu!

“Naučnici već duže vreme pokušavaju da otkriju homeopatski ili prirodni lek sa sindrom policističnih jajnika”, izjavio je autor istraživanja dr. Daniel Kort. “Ovim istraživanjem smo otkrili da jedan, naizgled običan začin, može biti spas za žene koje pate od sindroma policističnih jajnika.”

Procenjuje se da u svetu pet do deset odsto žena ima sindrom policističnih jajnika. U Americi se procenjuje da ih je pet miliona. Simptomi ovog sindroma su neredovna menstruacija, neplodnost, akne i rast dlaka po licu.

Zbog čega je cimet dobar?

Naučnici smatraju da cimet, osim na policistične jajnike, može da utiče na organizam tako što će poboljšati sposobnost tela za procesuiranje glukoze i insulina. (Tekst se nastavlja ispod)

U Kini, Japanu i zemljama Dalekog Istoka, ženama koje ne mogu da ostanu trudne poslužuje se cimet u prahu, u pola čajne kašike meda, i stavlja se na žvakaću gumu, kako bi prah po malo tokom dana ulazilo u organizam.

Ukoliko vam se ne sviđa ovaj način, jednostavno ovom smesom par puta na dan namažite desni.