BOL KOD KARPALNOG TUNELA:5 lijekova za ublažavanje boli sindroma karpalnog tunela


 

Mnoge žene pate od sindroma karpalnog tunela. U većini slučajeva, jedini lijek je operacija, ali prije nego što se opredijelite za tu opciju, vrijedi pokušati riješiti ovaj problem sa ovim prirodnim lijekovima. Prirodan lijek za karpalni kanal može znatno da umanji bol i grčeve jer ima učinkovita anti-upalna svojstva.

Simptomi sindroma karpalnog tunela obično se pojavljuju između 30 i 60 godina. Anatomski razlog zašto žene više oboljevaju od ovog sindroma je taj što širina karpalnog tuneal mnogo uža nego kod muškaraca. (Tekst se nastavlja ispod)

Ovo područje između kostiju ručnog zgloba veoma je osjetljivo, okruženo je kapilarnim ligamentima, tetivama i živcima, žbog čega i nije čudo zašto je bol toliko jaka kod osoba koje pate od ovog sindroma. Pri stiskanju tetiva dolazi do upale, može se pojaviti i voda. Sve ovo utiče na to kolika je širina karpalnog tunela, što je tunel manji, bolovi su sve veći i veći.

Simptomi sindroma karpalnog tuneal

  •  Bol se obično javlja tokom noći – u obliku mrava u rukama, utrnulost ili grčeva. Grčenje i utrnost izaziva bolove i spriječava nas da spavamo.
  •  Grčevi mogu biti u rasponu od ručnog zgloba do lakta – Dok spavate, nagli bolovi koje osjetite u ruci, moraju vas probuditi.
  •  Poteškoće sa uzimanjem malih stvari, osjećaj dodira postupno nestaje. Mjesto između palca i kažiprsta, koji nam omogućuje hvatanje predmeta, iznimno je bolno.

U mnogim slučajevima, trudnice pate od sindroma karpalnog tunela. To je zbog zadržavanja vode. Uvijek je korisno znati i postupiti pravilno sa liječenjem ovog sindroma.

Prirodan lijek za karpalni kanal

Protuupalno liječenje đumbir
Postoje ljekovite biljke koje imaju učinkovita anti-upalna svojstva, kao što je đumbir. Za ovu mast, mi
ćemo koristiti žlicu korijena ribanoog đumbira, eukaliptusa i mente. Možete koristiti eterična ulja ili
napraviti svoje ​​vlastite biljne čajeve, koji imaju isti učinak.

Da biste ovo pripremili, uzmite po 5 listova svake biljke i dodajte dvije žlice đumbira. Pomješajte sve u čaši vode i ostavite u hladnjaku da odstoji. Kada smjesa postane hladna, nanesite na bolno mjesto. Na ovoj temperaturi učinak đumbira je mnogo poboljšan. Stavite smjesu na oblog i ostavite ga na pola sata. Bolovi će nestati uskoro.

Protuupalno liječenje čempresom i ružmarinom
Uzmite čašu vode i stavite u nju dvije grančice ružmarina, ostavite da odstoji u frižideru, u međuvremenu masirajte bolno mjesto uljem čempresa. Čempres je jedna od najboljih biljaka sa protuupalnim dejstvom. Zatim, nakon što se ohladila voda sa ružmarinom, stavite na oblog i držite na bolnom mjestu oko pola sata.

Liječenje brašnom piskavice
Jeste li ikada čuli za vrline piskavice? Ona je velika stavka za pripremu protuupalnih tretmana koji će
smanjiti bol. Ovaj tretman će vam donijeti veliku količinu niacina, poznatijeg kao vitamin B3, bitan za
ublažavanje infekcija i boli. Vitamini i flavonoidi iz brašna piskavice su savršeni za liječenje bolesti poput osteoartritisa ili artritisa. Ne propustite ovaj lijek koji će vam učiniti mnogo dobra. Pomiješajte brašno s vodom, pripremiti mast koju možete nanjeti izravno na ruke na području karpalnog tunela. Veoma brzo ćete osjetiti olakšanje.

Karpalni kanal prirodno liječenje

Temeljna načela hrane
Protiv sindroma karpalnog tunela možete se boriti s prehranom bogatom hranjivim tvarima koje smanjuju upalu i jača živce, hrskavicu i kosti. Kako to učiniti? To je vrlo jednostavno, započnite dan s žlicom ulja lanenog sjemena, koje će vam omogućiti da se borite protiv upale, zbog visokog sadržaja vitamina B6.

Riža, zeleno povrće, pileća prsa i banane su također odlični za rješavanje ovog problema, kao što su sok od  grejpa, ananasa i naranče. Oni će vam donijeti dobru količinu antioksidansa, minerala i vitamina B. Također možete pripremiti sok za doručak miješanjem dva kovrčava kupusa sa zelenom jabukom. Ako ste to učinili tri puta tjedno, osjećat ćete se puno bolje. (Tekst se nastavlja ispod)

Ergonomski principi
Moramo uzeti u obzir korištenje mobilnog telefona ili računala, koje troši zglob koji je pod utjecajem sindrom karpalnog tunela. Ovdje govorimo o osobama koji provode sate pritiskanjem na svom mobilnom telefonu ili računalu. A ako ste prisiljeni to učiniti zbog posla, pobrinite se da je vaša tipkovnica ergonomska i ne zahtijeva previše jak stisak gumba.

Naravno tu su i veoma bitne vježbe za zglob. Jednostavnom rotacijom zgloba po samo par minuta u toku rada na računalu smanjt ćete rizik od ovog oboljenja. Također iskoristite palce, uhvatite jedan za drugi i istežite ih par minuta, prsti će izgubiti elastičnost, opustit ćete ih i ponovno će biti spremni za rad.