RJEŠAVA SVE PROBLEME SA SINUSIMA U REKORDNOM ROKU: Evo kako da se riješite ovog dosadnog problema!

 


Simptomi sinusitisa su slični običnoj prehladi, ali traju duže. Ako se protegnu na dvije nedelje, velika je vjerovatnoća da su prerasle u infekciju.

Ako se ne liječe na vrijeme, problemi mogu trajati i više godina! Srećom, postoji nekoliko prirodnih rešenja koji mogu da olakšaju i pobijede sinusnu infekciju. (Tekst se nastavlja ispod)

1. Tinktura kajenskog bibera pomaže u pročišćavanju sinusa. Uz to, ovaj prirodni preparat je odličan za sve simptome prehlade.

2. Slatki korjen tj. sladić pomaže pri ublažavanju upale i stimuliše imunološki sistem kako bi se borio protiv infekcije.

3. Eukaliptus ublažava upalu grla. On takođe ima antiseptička svojstva i može pomoći u smanjivanju otečenog tkiva u sinusima.

4. Dok se tuširate, pustite da vruća voda curi preko vašeg čela i nosa. Nakon toga, izbacite sluz iz sinusa. Činite to više puta dnevno, ali budite oprezni kako se ne biste opekli.

5. Pepermint pomaže u smirivanju sluznice. Od njega možete piti čaj ili ga natopiti vrućom vodom pa udisati paru. Ovaj postupak olakšavanja disanje. (Tekst se nastavlja ispod)

6. Ispiranje sinusa pomaže održavanju zdravlja nazalnih prolaza štiteći ih od zagađenja, polena, prašine i drugih iritirajućih materija iz zraka. Sve što je potrebno je nejodirana morska so.

7. Sunisitis se liječi prirodnim putem. Ako imate problema sa sinusima potrebno je da uzmete bijelog šljeza jednu kašiku 2 dl vode i to sve kuhati do 3 minute istiha. Nakon 10-15 minuta može se piti u gutljajima.