Pobijedio je TEŠKI OBLIK RAKA iako su ga svi otpisali: Ovo je njegova nevjerovatna priča!

 


Chrisu Warku 2003. godine dijagnosticiran je 3. stadij raka debelog crijeva, tada je imao 26 godina. 

Tako je počeo njegov put drastične promjene prehrane i isprobavanja svih dostupnih netoksičnih terapija na koje je naišao. Danas, Chris više nema rak i živi ispunjen život sa svojom obitelji. (Tekst se nastavlja ispod)

Jedan od njegovih recepata je i ova super salata u koju se kune da ju je pojeo barem tisuću puta na svom putu do zdravlja. On tvrdi da je skroz izbacio meso i mliječne proizvode iz ishrane, te se počeo hraniti samo sirovom biljnom hranom.

Chris vjeruje da ne bi trebalo miješati voće i povrće jer su za njihovu probavu potrebni drugačiji probavni sokovi. Kada se jedu zajedno, mogu stvoriti prevelike količine kiseline i neprobavljivost, koje mogu ometati procese izlječenja. 

Sastojci:

Ukoliko nemate baš sve sastojke ili nije sezona istih, odaberite s ovog popisa ono što se trenutno nudi. Pokušajte naći neprskano povrće. Sve se jede sirovo. Dobro operite i nasjeckajte. Jedite odmah po pripremi. Količinu povrća i omjere slobodno odredite sami…

Tamnozeleno povrće – hrana broj jedan koju bi redovito svi trebali jesti (blitva, špinat, kelj, radič, rukola, raštika, peršin…)

Brokula i klice brokule – sadrži čak tri aktivna sastojka koja blokiraju razvoj stanica raka i sprečavaju rak crijeva, želuca, dojke, maternice i prostate.

Mladi luk – top namirnica za prevenciju raka.

Artičoke – pozitivno djeluju na jetru koja je bitna za cjelokupno zdravlje.

Tikvice – potiču bolju probavu i djeluju antiupalno.

Luk – sadrži sumporne sastojke koji ubijaju stanice raka crijeva, dojke, pluća i prostate. (Tekst se nastavlja ispod)

Crveno zelje – sama boja ukazuje na velike količine antioksidanata koji neutraliziraju slobodne radikale, koji su štetni nusprodukti metabolizma. Ovi slobodni radikali su odgovorni za različite bolesti, uključujući rak i bolesti srca. Crveno zelje spada među najbolje namirnice za prevenciju raka.

Avokado – jedan od najboljih izvora zdravih masti, znatno smanjuje broj slobodnih radikala te stvara okruženje u kojem stanice raka ne mogu preživjeti.

Žute, crvene i zelene paprike – redovna konzumacija prevenira rak, obiluju vitaminima i mineralima koji jačaju obrambeni mehanizam tijela.

Bundeva – sadrži karotenoide koji smanjuju rizik od raka i smanjuju njihov rast.

Začinite sa sljedećim antikancerogenim začinima: origano, češnjak, kurkuma ili curry (kurkuma je glavni sastojak) te kajenskom čili paprikom.