MOGU DA OPORAVE CIJELO TIJELO: A žuč, jetru i štitnu žlijezdu obnavljaju iz korijena!

 


Postoji povrće koje se koristi već nekoliko godina za liječenje raznih bolesti jer su njegova svojstva vrlo efikasna, naročito kod problema sa štitnom žlijezdom, zatezanjem kože i borbe sa bolestima probavnog takta.

Ova namirnica je sposobna za znatno poboljšanje vašeg zdravlja. Ona može da obnovi tkiva vaše kože, pospješi varenje hrane, eliminiše toksine iz tijela i bori se protiv stomačnih problema. (Tekst se nastavlja ispod)

Rotkva takođe dobro utiče na jetru jer joj pomaže da dobro funkcioniše. Ona takođe rastvara kamen u žučnoj kesi. Sa druge strane,ima idealna svojstva za borbu protiv upale u predjelu nosa, pa eliminiše upalu sinusa.

Odličan je leksativ koji će vam pomoći da izbegnete zatvor i regulišete crijevnu floru. Takođe će vam pomoći da rastvorite kamen u bubregu i da detoksikujete cijelo vaše tijelo.

Vlakna koje ovo povrće sadrži su idealna za apsorpciju holesterola i zasićenih masti koje se mogu naći u prerađenim namirnicama. Kada se kombinuje sa velikim sadržajem joda, to će vam pomoći da regulišete funkcionisanje štitne žlijezde.

Sastojci:

4 rotkvice srednje veličine (podzemni dio)

– 1 komad đumbira 3cm do 4cm

– 4 kašike meda

– sok od 4 limuna

– pola čaše vode (Tekst se nastavlja ispod)

Priprema i način konzumiranja:

Rotkvice i đumbir oguliti i isjeći na manje komade. Zatim, sve sastojke pomiješajte i dobro izblendajte. Kada se formira gusta mješavina, sipajte je u teglu i teglu čvrsto zatvorite.

Uzmajte kašiku ove mješavine 3-4 puta dnevno tokom tri sedmice i pijte dvije litre vode dnevno kako biste u potpunosti usvojili dobra svojstva rotkvica. Dobijenu smjesu držite u frižideru.

Ovaj recept će poboljšati vaše cjelokupno zdravlje i podići nivo energije, a posebno će uticati na zdravlje vaše žuči, jetre te štitne žlijezde.