LIMUN, MED I ĐUMBIR: Ovaj NAPITAK će PREPORODITI vaš organizam bolje nego bilo kakav drugi lijek…

 


Svima su poznate korisne osobine limuna, koji pored vitamina C sadrži organske kiseline, jača imunitet i preporučuje se kod prehlada. No, limun udružen sa đumbirom i medom višestruko je koristan prirodni lijek. Korištenje đumbira stimulira sekreciju mukusa i na takav način ublažava kašalj i olakšava bol u grlu.

Đumbir posjeduje antibakterijska, antigljivična i antitoksična svojstva, zbog toga se koristi kao prevencija gripe i prehlade. Također se koristi kod alergija, a ima i antiupalna svojstva. O dobrobiti meda suvišno je bilo šta reći. (Tekst se nastavlja ispod)

SASTOJCI:

– 1 veći neprskani limun

– 200ml domaćeg meda

– 1 srednji korijen đumbira

PRIPREMA:

Limun operite, đumbir ogulite i nasjeckajte na sitne komade. Limun skupa s korom, đumbir i med sameljute u blenderu. Smjesu stavite u čistu teglu, poklopite poklopcem. Čuvajte na hladnom. (Tekst se nastavlja ispod)

PRIMJENA:

Jako je bitno da znate da se đumbir ne preporučuje ljudima koji piju tablete za visok pritisak, jer moze doci do kontra efekta. Uzimajte jednu kašiku dnevno na prazan stomak svako jutro, te na taj način ojačajte imunitet i preduhitrite razne bolesti. Isprobajte još jedan sličan recept, kombinirajući ove sastojke sa bijelim lukom!