Izliječite sami zubobolju kod kuće: ŽENA OTKRILA “ČAK JE I MOJ STOMATOLOG OSTAO ZADIVLJEN”!

 


Zubobolja može stvarno biti nepodnošljiva, stoga vodite računa o zubima. U koliko zub nije zdrav neće biti ni vaš organizam. Stoga ne shvatajte probleme sa zubima bezazlenim jer to uopšte nisu.

Ovdje ćemo vam pokazati rješenje koje će vam pomoći kod zubobolje, tu se radi o klinčiću i kokosovom ulju. Ovo ulje je jedan od ulja koji ima i antikancerogeno dejstvo, on će vam ublažavanja zubobolje, ali se može koristiti i za izbjeljivanje zuba. (Tekst se nastavlja ispod)

Metode ublažavanja boli:

1. Cijeli karanfčilić

Cijeli karanfilčić stavite u usta blizu bolnog zuba i sačekajte da malo omekšaju, lagano žvačite ako vam to bol dozvoljava, tako će iz njega izaći djelotvorna ulja koja pomažu pri zaustavljanjun boli.

2. Karanfilčić u prahu

Uzmite malo praha i stavite ga između desni i obraza pored zuba koji vas boli.

3. Ulje od karanfilčića

Za njega kažu da pomaže najbrže. Pomiješajte nekoliko kapi ulja sa pola kašike maslinovog ulja. Time natopite komadić vate , pa lagano tapkajte po mjestu koje vas boli. Vrlo brzo ćete osjetiti olakšanje. (Tekst se nastavlja ispod)

4. Sol

Za bolne i osjetljive desni – Napravite rastvor od 1 kasicice soli i 1 dl mlake vode te ispirite usta što je češće moguće! U koliko vam ništa ne pomaže kod zubobolje, upotrebite ovaj lijek ispirajte usta rastvorom od 1 dl mlake vode 2 kašike sirćeta te 1 kašikice soli.

5. Biber, ulje, karanfilčići

– 1/2 kašičice mljevenog bibera

– pola kašičice ulja

– pola karanfilića

Pomiješajte i stavite na bolan zub!