IZBACUJE VIŠAK VODE IZ ORGANIZMA: Poseban je lijek za srce jer ima jako smirujuće dejstvo…

 


Kinezi su nekad od gloga pravili fermentirano piće, a njegovi ostaci pronađeni su u 9 000 godina starim lončanicama. Smatra se da je već tada bio značajan u religiji. Legenda kaže da je od ovog grma napravljena Hristova kruna od trnja. 

Uz njega se vežu i mnoga druga vjerovanja, čak i mitovi poput onog o vampirima. Glog je u to vrijeme rastao u Europi, Aziji, Sevjernoj Americi i Mediteranu, ali danas je proširen po čitavom svijetu. (Tekst se nastavlja ispod)

Među ohrabrujućim zaključcima je i onaj da glog sprječava porast modernoga doba – infarkt. Svi koji imaju problema sa previsokim pritiskom, žele da se zaštite od opasnosti visokog holesterola i začepljenja krvnih sudova te svi koji pate od srčanih kriza, mogu se s punim povjerenjem liječiti glogom. 

Ova biljka široko se koristi za održavanje zdravlja krvnog sistema, kod visokog pritiska, slabljenja srčanog mišića i srčane aritmije. Prihvaćen je kao siguran i djelotvoran tretman ranih faza srčanih bolesti, te kao djelotvorna terapija kod već uznapredovalih faza. Preporučuje se nakon srčanog udara, budući da povećava prokrvljenost koronarnih krvnih sudova. (Tekst se nastavlja ispod)

RECEPT ZA KAPI OD GLOGA:

– 20g usitnjenih listova i cvjetova prelijte sa 200ml 70 postotnog alkohola. Povremeno promiješajte. Nakon tri sedmice procijedite i profiltrirajte. Piti dvadeset kapi dnevno s malo tečnosti. Ove kapi djeluju preventivno ali i kao pomoćna terapija kod bolesti krvnog i nervnog sistema.