DOBRO ČUVAJTE OVAJ ZAPIS: Jabukovo sirće vam može oporaviti istrošene zglobove!

 


Onda kada sam počela da patim od artritisa, bol sam prvo počela osjećati u šakama, ali se ona jako brzo preselila i na područje leđa i vrata, a stanje je postajalo sve lošije. D bih ublažila tegobe bolnih zglobova, probala sam zaista veliki broj tretmana.

A onda sam saznala za priču o gospođi koja je izliječila simptome artritisa koristeći napitak od jabukovog sirćeta i meda. Odlučila sam i sama da to isprobam, a jabukovo sirće me konačno spasilo od bolova. (Tekst se nastavlja ispod)

Moćna mješavina za liječenje artritisa:

-1 supena kašika jabukovog sirćeta

-1 supena kašika sirovog meda

-1 šoljica vruće vode

Možete ga spremiti na ovaj način: U šoljicu vruće vode pomješajte 1 kašiku jabukovog sirćeta i 1 kašiku sirovog meda. Pijte dvaput dnevno. Ovu mješavinu sam pila svaki dan, ujutru i uveče. Već nakon 2 nedelje osjetila je poboljšanje. Bilo je to prvi put od 2006. godine da je mogla živjeti normalno – oslobođena od bolova.

Zdravstveni benefiti jabukovog sirća su:

Smanjuje bolove u zglobovima

Jača kosti

Sprečava štetno djelovanje slobodnih radikala

Pomaže probavi te podstiče detoksikaciju organizma (Tekst se nastavlja ispod)

Sok za bolne zglobove

U šoljicu soka od višanja dodajte 1 čajnu kašičicu jabukovog sirćeta pa pijte redovno. Višnje sadrže antocijanine koji su vrlo djelotvorni kod upalnih stanja.

Kupke

Promiješajte 1 čašu jabukovog sirćeta sa 6 čaša vode i u tome pokvasite ruke (ili noge). Ako imate bolove u oblasti vrata ili drugom dijelu tijela, stavite oblog na bolno mjesto.