ZAPIŠITE I ČUVAJTE: Narodni lijek za anemiju, imunitet i potenciju..

 


Danas sa vama dijelimo nekoliko kvalitetnih prirodnih recepata od ova 4 sastojka: med, jabukovo sirće, orasi i limun.

Rastvorite dvije kašike sirćeta u dva dl mlake prokuhane vode, pa dodajte dvije kašike meda. Uzimati dva do tri puta dnevno prije jela.

Dokazano je i da ovako dobijeni ukusni sok snižava krvni pritisak i da je odličan saveznik u očuvanju vitke linije. U narodu se preporučuje i kod jake polenske kijavice i to uzimanjem prije doručka i prije spavanja, zato što med učvršćuje san. (Tekst se nastavlja ispod)

Orasi sa medom: Orah je biljka čiji svi dijelovi imaju visoka biološka svojstva. To je jedinstven i najbolji predstavnik biljnog svijeta. On je od davnina i u mnogim zemljama svijeta poznat kao odlično ljekovito sredstvo.

A u kombinaciji sa medom predstavlja zaista izuzetan prirodni lijek čija se ljekovitost može uporediti sa najboljim preparatima, jer njihova kombinacija obezbjeđuje našem organizmu mnoge neophodne vitamine i još mnogo toga.

Kako ga koristiti kod anemije: Pripremite smjesu od pola kilograma livadskog meda, pola kilograma mljevenih oraha i jednog limuna. Sve se dobro izmješa i uzima dvije kašike dnevno. Smjesa je veoma dobra za oporavak anemičnih i iscrpljenih osoba. (Tekst se nastavlja ispod)

Protiv impotencije od davnina pomaže ovaj provjereni recept: Mljeveni orah pomješan sa medom u istoj proporciji. Uzimaju se dvije kašike dva-tri puta na dan, pola sata poslije jela. Da bi se postigli željeni efekti kura treba da traje od 20 do 30 dana.