ZA DOKTORE JE OVAJ RECEPT ELIKSIR ZDRAVLJA: Ovaj prirodni lijek sprečava nastanak srčanog udara i šloga, smanjuje holesterol i jača imuni sistem!

 


Kako ljekari i ostali medicinski stručnjaci tvrde, redovna upotreba meda pomiješanog sa cimetom prirodni je lijek koji vam može pomoći u borbi sa mnogim bolestima.

Za smanjivanje holesterola:

Napravite čaj i u njega dodajte dvije kašičice meda i tri kašičice cimeta. Ovako napravljen čaj koristite redovno kako bi smanjili nivo holesterola u krvi za 10%. (Tekst se nastavlja ispod)

Kao lijek za kardiovaskularne bolesti:

Ujutru umjesto džema ili marmelade na hljeb namažite med sa cimetom. Redovno konzumiranje ovakvog doručka pomoći će vam da sprečite srčani udar i smanjite nivo holsterola u krvi.

Protiv artritisa:

U dva dl kipuće vode dodajte dvije kašičice meda i jednu kašičicu cimeta. Ovaj napitak se pije ujutru i uveče i on pomaže u liječenju hroničnog artritisa.

Protiv zapaljenja žučne kese

Ako imate bilo kakvo zapaljenje žučne kese, možete koristiti recept za artritis s razlikom što ćete dodati dvije kašičice cimeta i jednu kašiku meda u kipuću vodu. (Tekst se nastavlja ispod)

Protiv prehlade:

Ako vas često hvata prehlada, pojedite mješavinu jedne kašike meda sa pola kašičice cimeta. Redovno uzimanje ove mješavine pomoći će vam u liječenju prehlade, hroničnog kašlja i zapušenih sinusa.

Jačanje imunog sistema:

Preporučuje se redovno konzumiranje ovih namirnica, zato što vam pomažu da ojačate imuni sistem i štite vaše tijelo od bakterija i virusa.