TRI NARODNA LIJEKA ZA OPORAVAK ŠTITNE ŽLIJEZDE: Problemi nestaju kao rukom odneseni čak za nekoliko dana

 


Najčešće oboljenje štitne žlezde na našim prostorima kod žena su najpre hronični tireoiditisi koji podrazumeva neinfektivne, autoimune upale uzrokovane poremećenim odgovorom našeg imunog sistema.

Potom ciste na štitnim žlezdama, sledi uvećana štitna žlezda zbog prisustva nodusa-čvorića, uvećanje štitne žlezde i na poslednjem mestu po učestalosti, karcinom štitne žlezde, koja zbog ozbiljnosti oboljenja zaslužuje posebnu pažnju i pravovremeno reagovanje lekarskog tima. (Tekst se nastavlja ispod)

Terapija selenom

Selen služi kao antioksidans. Potreban je za funkcionisanje štitne žlezde odnosno za imuni sistem. Istraživanja su ustanovila da su osobe sa niskim nivoom selena podložniji razvoju oboljenja. Pobrinite se da unesete dovoljno selena u svoju ishranu.

Najviše selena ima u pivskom kvascu i pšeničnim klicama, puteru, žumancu, soji, ribi, bakalaru i tuni, morskim plodovima, belom luku, džigerici, suncokretovom semenu. Najbogatiji selenom je brazilski orah.

Srdačica za hipertireozu

Biljka srdačica je prirodan beta-blokator i može da pomogne u kontrolisanju tahikardije. Efikasna je u lečenju hipertireoze, gde smanjuje količinu proizvedenih hormona. (Tekst se nastavlja ispod)

Koristite ovu biljku redovno i ublažićete sve simptome hipertireoze. Korišćenje srdačice se ne preporučuje ako uzimate sedative, jer ispoljava blago sedativno dejstvo.

Pola kašičice sušene srdačice sipajte u 200 mililitara ključale vode. Sklonite sa vatre i ostavite da biljka pusti aromu i lekovite materije u vodu. Procedite čaj i pustite da se ohladi na sobnoj temperature pre konzumiranja. Pijte po jednu šolju tri puta dnevno.