SUVO GROŽĐE ZA ČIŠĆENJE JETRE: Pravi je detoks majstor, ako se koristi ovako…

 


Voda sa suvim grožđem vam može pomoći da spriječite, ali takođe i otklonite mnoge zdravstvene probleme.

Pijenje vode s grožđicama je prastari lijek koji se koristi za liječenje najčešće problema sa jetrom. Evo kako možete napraviti vodu od grožđica kod kuće i koje su prednosti svakodnevnog pijenja. (Tekst se nastavlja ispod)

Evo i kako se sprema:

Voda

Grožđice

limun (opciono)

Priprema se na ovaj način:

Uzmite 2 šolje vode i 150 grama grožđica. U šerpu dodajte vodu i prokuvajte. Dodajte grožđice i ostavite da se namače preko noći. Ujutro ovu vodu procijedite i zagrijte na laganoj vatri. Pijte ovu vodu ujutru na prazan stomak.

Dodajte limun u vodu ako želite da poboljšate njen ukus. Pazite da ne pijete ništa sljedećih 30 minuta nakon što popijete ovu vodu. Pijte ga redovno za odlične rezultate.

Detoksikuje jetru

Pijenje vode s grožđicama pomoći će vam da izbacite sve štetne toksine iz vašeg tijela. Ovaj napitak poboljšava biohemijski proces jetre i pomaže vam u čišćenju krvi. Lako detoksikuje vašu jetru. (Tekst se nastavlja ispod)

Jača imunitet

Voda od grožđica ima antioksidanse koji pomažu u jačanju vašeg imunološkog sistema. Zbog širenja korona virusa, jako je važno poboljšati svoj imunitet. Učinite vodu s grožđicama dijelom svoje prehrane kako biste spriječili virus.

Održava zdravlje srca

Voda od grožđica djeluje kao pročišćivač vaše krvi i pomaže u održavanju zdravlja srca. Eliminiše loš holesterol iz vašeg tijela i to pomaže u poboljšanju zdravlja vašeg srca.