PILA JE MJEŠAVINU MEDA I KURKUME: U roku od 30 dana promjene su je zaprepastile

 


Da li ste već čuli za ljekovito svojstvo mješavine meda i kurkume? Ako niste, donosimo vam iskustvo jedne djevojke koja je ovu mješavinu konzumirala mjesec dana.

“Prije nešto više od mjesec dana došla mi je mama u goste i donela teglicu nečega što je podsjećalo na med, pa mi je sva ushićena isto uručila u ruke i uzbuđeno rekla: Vidi šta sam ti napravila, svakog dana moraš da uzmeš jednu kašičicu, pročitala sam na Internetu da je sjajno”. (Tekst se nastavlja ispod)

Žena mi je zapravo smućkala med i kurkumu, a kako svakako nisam imala šta da izgubim, riješila sam da pojedem tu teglicu zlatne mešavine u slast u narednom periodu. Tako sam, ni ne sluteći ishod, zapravo uradila sjajnu stvar za svoje zdravlje.

Poboljšanje na više načina

Već u prvih nekoliko dana osjetila sam da imam više energije nego ranije, i uopšteno – osjećala sam se daleko zdravije, i jednostavno snažnije.

Probava mi je bila bolja i nisam se nadimala kao što je to obično slučaj, a primijetila sam i da nemam napade gladi, koji su prije toga bili česti. Takođe, za čitav mjesec koliko sam konzuimirala mješavinu meda i kurkume nijednom me nije zaboljela glava, niti sam imala probleme sa bilo kakvim bolovima.

Sve u svemu – moje zdravlje je na vrhuncu, i dugo se nisam osjećala ovako dobro, bez ikakvog pretjerivanja. Vidjećemo da li će ovo biti dobro oružje i kada nas napadne sezone gripa i prehlada, ali vjerujem da hoće. (Tekst se nastavlja ispod)

To su moji lični utisci, a kažu da su ljekovita svojstva “zlatnog meda”, kako se popularno zove ovaj eliksiri mnogo veća.

RECEPT:

Ako poželite i sami da smućkate ovu mješavinu, recept je sljedeći: 500 grama organskog meda pomiješajte sa četiri ili pet kašika kurkume u prahu.

Svaki dan konzumirajte jednu ili dvije kašičice ove smjese, no svakako se prethodno konsultujte sa svojim ljekarom.