OVA BILJKA JE MELEM ZA BUBREGE I PROSTATU: Snižava krvni pritisak, liječi urinarne infekcije i još mnogo toga!

 


Kod nekih bakterijskih infekcija, kao što je na primjer ešerihija koli, dešava se da dugotrajno liječenje antibioticima ne daje rezultate, pa tada čaj od medveđeg grožđa može znatno da pomogne kod eliminisanja ove bakterije jer ima jako antibakterijsko dejstvo

Medveđe grožđe je biljka koja raste na suvim kamenitim staništima, uglavnom u borovim i drugim zimzelenim šumama. Od davnina se upotrebljava kao prirodni lijek za mnoge zdravstvene tegobe, naročito u sjevernoj Evropi. U Rusiji se ova biljka koristi za štavljenje kože. (Tekst se nastavlja ispod)

Medveđe grožđe je puzeći zimzeleni žbun koji može da dostigne visinu do jednog metra, čije se grančice zakorjenjuju. Kora medvjeđeg grožđa je crveno-mrka. Njegovi listovi su izduženog jajastog oblika tamnozelene boje. Plod je crvena bobičasta koštunica koja ima nekoliko semena. Zri u periodu od jula do oktobra.

List medveđeg grožđa se bere u proljeće, a najbolje je da se to radi na početku cvjetanja. Ako se bere tokom jeseni, njegovo ljekovito svojstvo se umanjuje. Kada je u pitanju berba listova medveđeg grožđa, treba biti pažljiv. Njihovo branje je regulisano posebnom uredbom. Suši se na promahi, a prije sušenja se odvajaju samo cijeli, zdravi i zeleni listovi.

List medveđeg grožđa sadrži od 6 do 11% fenolnih glikozida (arbutin, metil arbutin i erikolin), 15% tanina, avonoida itd. Dobro je poznato da je medveđe grožđe (uva) posebno djelotvorna kod urinarnih infekcija. 

Izuzetno je dobar prirodni lijek kod upale mokraćnih kanala, a veoma je djelotvorno i kod tegoba sa bubrezima, bešikom, pa i kod cistitisa. Pored toga što je medvjeđe grožđe djelotvorno za tegobe urinarnog trakta, pomaže i kod dijareje, a njegovo konzumiranje se preporučuje i dijabetičarima. (Tekst se nastavlja ispod)

Čaj od medveđeg grožđa se koristi kod pijeska i kamena i bubregu. O tome koliko je ovaj čaj ljekovit, svedoči i to što ga preporučuju i ljekari, a ne samo travari i pristalice narodne medicine.

Kod nekih bakterijskih infekcija, kao što je na primjer ešerihija koli, dešava se da dugotrajno liječenje antibioticima ne daje rezultate, pa tada čaj od medveđeg grožđa može znatno da pomogne kod eliminisanja ove bakterije jer ima jako antibakterijsko dejstvo.