OVA BILJKA ČISTI JETRU, CRIJEVA I BUBREGE: Spašava bolesnog, jača zdravog čovjeka! (RECEPT)

 


Ima zadivljujuće svojstvo čišćenja organizma, rješavajući problem zadržavanja tekućine. Ta biljka je maslačak. On aktivira jetru i stimulira proizvodnju žuči, pomaže u liječenju bolesti probavnog sistema, a takodje je prirodni laksativ, što znači da se koristi u borbi protiv sporog varenja i konstipacije. 

Maslačak ima stimulativne osobine koje potiču rad bubrega. Ljekovite komponente maslačka uklanjaju mokraćnu kiselinu, zbog čega je u stanju izliječiti giht. (Tekst se nastavlja ispod)

Koristi se i za uklanjanje kamena u bubregu

Čisti krv tako što uklanja toksine i poboljšava funkcioniranje svih organa. Karakterističan gorak okus maslačka stimulira rad jetre i pospješuje njeno čišćenje od toksina. Zato se maslačak preporučuje osobama koje pate od ciroze jetre i hepatitisa. Ciroza jetre često nastaje uslijed pretjeranog konzumiranja alkohola. 

Ova navika je krivac za pojavu nepravilnosti u tkivu jetre. Uslijed praćenja pacijenata sa cirozom jetre, uočeno je njihovo ozdravljenje nakon korištenja čaja od maslačka. Preporuka je da se ovaj čaj pije 2 do 3 puta dnevno kako bi učinak bio potpun.

Kako očistiti jetru maslačkom?

Maslačak je samo dodatak medicinskom liječenju. Ukoliko imate cirozu jetre ili bilo koje probleme s jetrom, obavezno posjetite liječnika koji će vam dati odgovarajuću terapiju, a čaj od maslačka koristite samo kao dodatak liječenju. 

Čišćenje jetre maslačkom neće imati učinka ako pacijent nastavi pušiti i piti alkohol. Liječenje maslačkom se sprovodi u obliku ispijanja vrelog čaja od ove biljke. Vrela voda omogućava maslačku da “otpusti” korisne supstance koje zacjeljuju jetru. (Tekst se nastavlja ispod)

Liječenje maslačkom ne smije trajati duže od 4 mjeseca, u suprotnom dolazi do neželjenih posljedica u vidu alergije, povraćanja, osjetljivosti na sunce itd. Najbolje je koristiti listove maslačka u salati. Na taj način ćete omogućiti maslačku da očisti vašu jetru, bubrege i crijeva. 

Napomena: Listove mladog maslačka berite na livadi koja je udaljena od puteva i automobila. Listove pažljivo operite, a potom ih potopite u 1 l vode u kojoj ste rastopili 1 žlicu sode bikarbone.

Kada listovi maslačka odstoje oko 20 minuta, ponovo ih isperite pa ih isjeckajte u salatu ili ih koristite kao dodatak proljetnim varivima. Ako želite čistu jetru, fizička aktivnost je neophodna. Ne zaboravite da se toksini iz tijela izlučuju i kroz znoj. Vodite računa o svom zdravlju!