OTKRIĆE KOJE DAJE NADU: Ovo ULJE pomaže u liječenju raka i sprječava najteže bolesti pluća i dojke

 


Nedavna studija je pokazala da kombinacija majčine dušice i maslinovog ulja povećava moć hidroksitirozola, najmoćnijeg antikancerogenog jedinjenja u maslinovom ulju.

Da li je to razlog zbog kojeg Grci imaju upola manji procenat obolelih od raka u odnosu na SAD i ostatak Evrope? (Tekst se nastavlja ispod)

Gde se koristi ulje majčine dušice?

Esencijalno ulje majčine dušice se takođe koristi i u Ajurveda i u tradicionalnoj medicini zbog svog snažnog antioksidantskog, antibakterijskog i antigljivičnog (uništava gljivice poput kandide) svojstva.

Kakav je efekat divlje majčine dušice?

Onkolozi sa Selar Bajar univerziteta u Turskoj su sproveli studiju kako bi otkrili mogući efekat divlje majčine dušice (Thymus serpyllum) na ćelije raka dojke.

Oni su testirali efekat divle majčine dušice na smrt ćelija i epigenetske događaje u karcinomu dojke.

Epigenetika objašnjava promene u genetskoj ekspresiji prouzrokovane mehanizmima koji ne uključuju promene DNK sekvence. (Tekst se nastavlja ispod)

Žurnal Ishrana i Karcinom je objavio izveštaj ove studije, naglašavajući činjenicu da divlja majčina dušica uništava ćelije karcinoma dojke.

Grupa onkologa je zaključila da divlja majčina dušica može biti „obećavajući kandidat u razvoju novih terapeutskih lekova za lečenje raka dojke.“