NA LICU JE SVE ZAPISANO: Evo kako pažljivim pregledom vašeg lica odmah možete uočiti sa čim imate ZDRAVSTVENIH PROBLEMA

 


Naša lica pričaju cijelu priču našeg života. I kako se naši životi mijenjaju, mijenjaju se i naše crte lica, otkrivajući naša prošla iskustva kao i naše trenutno zdravstveno stanje. 

Vjeruje se da je čitanje lica počelo negdje u 6. stoljeću u Kini. Julie Civiello Polier, reiki iscjeliteljica i čitač lica mišljenja je da prema kineskoj metodi čitanja lica zvanoj “5 elemenata”, lijeva i desna strana lica otkrivaju naš odnos sa ženskim i muškim dijelom osobnosti. (Tekst se nastavlja ispod)

Desna strana lica

Kada se kožne promjene pojave na desnoj strani lica, to može ukazivati na potrebu da sagledamo naš odnos s našom ženstvenom stranom. To može biti povezano s određenom osobom, poput naše majke, sestre, ali to može biti i naš odnos sa ženskom energijom. Ženska energija djeluje poput vode. Kada djeluje, blaga je i prilagodljiva i s lakoćom nalazi put do cilja, a da pritom nikoga ne povrijedi. Podrazumijeva vjerovanje vlastitoj intuiciji. Ženska energija se također može povezati s mjesečevim ciklusima i našim odnosom prema prehrani i brizi o sebi. Kožni glasnici na desnoj strani lica također su povezani s našim javnim, društvenim životom i karijerom.

Lijeva strana lica

Kada su kožne promjene na lijevoj strani lica, to može ukazivati na potrebu da pogledamo naš odnos s muškim aspektom svoje osobnosti. One mogu ukazivati i na problem s određenom osobom, poput našeg oca, brata, partnera, ali to može biti i naš odnos s muškom energijom. Muška energija je planirana, namjerna i napreduje, ona je stvaralačka. Omogućava nam da preuzmemo odgovornost, donosimo odluke i poduzimamo akcije. Muška energija je također povezana s ciklusom Sunca. Problemi s kožom na lijevoj strani također mogu biti povezani s našim unutrašnjim svijetom, načinom na koji izražavamo svoje pravo ja, kako se zauzimamo za sebe.

Bore

Bore na gornjoj usni mogu imati veze sa želucem. Ako su vam dublje na desnoj strani gornje usne, to može biti da se držite nekih starih povreda s istaknutom ženom u svom životu. Najbolji rezultati postižu se svakodnevnom masažom. Obratite pažnju na disanje dok masirate lice, pokušajte se opustiti. (Tekst se nastavlja ispod)

Bubuljice

Pogledajte mapu organa lica kako biste utvrdili koji je organ povezan s određenom bubuljicom. Na primjer, bubuljica na uglu usana može biti pokazatelj zatvora, jer je ovo područje povezano s debelim crijevom. 

Ako se ovaj prištić nalazi na desnoj strani vaših usta, to može biti trag da postoji nesloga ili jednostavno nešto što morate priznati ženskoj osobi u vašem životu ili sebi, ako se identificirate kao žensko. Emocionalno, debelo crijevo znači otpuštanje. Otpuštanje je često višeslojni proces, koji uključuje opraštanje, identificiranje korijenskog problema i preoblikovanje priče u nove obrasce vjerovanja, ako je potrebno, uz konzultaciju s terapeutom.

Hiperpigmentacija

Hiperpigmentacija se često povezuje s tamnijim mrljama na koži koje se mogu javiti tokom trudnoće, pod većim utjecajem hormona. Čest je pokazatelj preplavljenosti količinom rasta i promjena koje se događaju u vašem životu u kratkom vremenskom periodu. Kod nekih ljudi se hiperpigmentacija mogu pojaviti kada je potrebno postaviti jasnije emocionalne granice.