ČISTI JETRU, UBRZAVA METABOLIZAM, TOPI MASTI: Voda s ovim TAJNIM SASTOJKOM ima čudesno dejstvo

 


Zašto treba da pijete vodu sa suhim grožđem na prazan stomak – napitak za detoks jetre i mršavljenje, ima još brojnih prednosti!

Kako voda sa suvim grožđem utiče na naš organizam?

Voda sa suvim grožđem ima veću količinu lako svarljivih antioksidanata. Ove supstance značajno olakšavaju funkcionisanje jetre i povećavaju efikasnost brojnih enzima. Osim toga, suvo grožđe takođe sadrži dijetalna vlakna koja optimizuju rad crijeva i podstiču metabolizam. (Tekst se nastavlja ispod)

Osim detoksikacije i dobrog efekta na probavu, ovaj napitak je energetski eliksir. Pružiće vam dovoljno energije, a sadrži malo kalorija, što ga čini odličnim saveznikom za gubitak tjelesne težine. Dobar je za mršavljenje jer u njemu nema masti, a podsticanjem enzimskih funkcija snižava i nivo holesterola.

Efekat suvog grožđa

Čak i obična čaša vode na prazan stomak je dovoljna da biste dobili osećaj sitosti. Kada je voda obogaćena suvim grožđem, onda će efekat trajati duže. Glavna stvar je da ne zaboravite da pojedete suvo grožđe nakon što popijete vodu.

Kako da pripremite vodu za detoksikaciju sa suvim grožđem:

Za jednu čašu dobro opranog suvog grožđa koriste se tri čaše vode. Pomiješajte i kuhajte par minuta, čisto da se voda zagreje, bez ključanja. (Tekst se nastavlja ispod)

Kuvanje je bitno kako bi suvo grožđe otpustilo u vodu važne materije, a napitak se pije hladan. Popijte ga u toku 24 časa, ali se preporučuje da prvu čašu popijete ujutru na prazan stomak.

Za šta je dobro suvo voće?

Preostalo suvo grože iz napitka možete pojesti ili ga iskoristiti za pripremu kolača, torti, drugih jela. Suvo voće može biti sjajno za metabolizam i mršavljenje, ali ga morate uzimati u ogrnaičenim merema jer sadrži puno glukoze i fruktoze.