Čudesna biljka, može sve: Jedna od najzdravijih na planeti, a uopšte je ne primjećujemo

 


Kada je stvarao ovaj svet, Bog je mislio na sve i sve je dizajnirao sa određenom namerom. Svaka biljka, svaki cvet, svaki struk grase ima svoj smisao, iako mi često ne umemo da ga pronađemo.

Sve što je stvoreno je stvoreno za čoveka, pa i žalfija, jedna od najzdravijih biljaka na planeti. (Tekst se nastavlja ispod)

Žalfija ima isceljujući efekat pošto čisti krv, stimuliše izbacivanje sluzi iz respiratornih organa, utiče na izbacivanje sluzi iz stomaka i pomaže pacijentima da povrate apetit.

Kod dijabetesa se preporučuje mešanje žalfije i hajdučke trave. Žalfija pomaže protiv zapaljenja i odlična je za lečenje upala grla i krajnika. Najbolji način primene žalfije u tim slučajevima jeste grgoljanje čaja.

Žalfija može da utiče na lečenje reumatizma, gihta i nervnih poremećaja koji su povezani s ovim bolestima.

Čaj od žalfije je veoma važan za dojilje pošto povećani unost čaja od žalfije povećava lučenje mleka kod majki. Konzumiranje čaja od žalfije takođe može smanjiti šanse od nastanka abortusa. (Tekst se nastavlja ispod)

Čaj od žalfije, ako se pije dovoljno često, jača čitav organizam, sprečava nastanak šloga i pomaže kod paralize. Žalfija je jedina biljka pored lavande koja pomaže kod noćnog znojenja.

Neki lekari žalfiju koriste i kod grčeva, bolesti kičmene moždine, bolesti žlezda i tremora. Oni preporučuju konzumiranje dve šolje čaja od žalfije na dan.