AKO IMATE PROBLEMA SA MASNOM JETROM: Napravite ovaj prirodni napitak…

 


Masna jetra je česta pojava kod mnogih, a posebno osoba starijih od 50 godina. U slučaju da je procenat masti u jetri veći od 10 posto, to znači da imate masnu jetru. U ranoj fazi terapija se svodi na promjenu načina ishrane i stila života.

Zamašćena jetra u najvećem broju slučajeva neće dovesti do komplikacija koje su opasne po život, ali može uzrokovati brojne zdravstvene tegobe. (Tekst se nastavlja ispod)

Trebalo bi i da prestanete i s prženjem hrane na ulju i korišćenjem rafinisanih masnoća. Treba izbjegavati i čipseve, krekere, torte, kolače, margarin, majonez, puter… cigarete i alkohol definitivno izbacite što prije.

Grožđice se pokazuju vrlo hranjivom hranom, poput većine oraha, ali danas ćete naučiti pripremiti prirodno piće koje je vrlo učinkovito za sprječavanje bolesti. Grožđice se mogu konzumirati u više oblika, bilo kao pratilac u vašim salatama, jogurtu. (Tekst se nastavlja ispod)

RECEPT:

Prvo operite grožđice. Zatim sipati 750 ml vode i skloniti prije nego što prokuha. Sada dodajte šalicu grožđica i ostavite 15 minuta. Procijedite i operite čistom vodom na sobnoj temperaturi. U spremniku koji je hermetičan stavili smo grožđice. U loncu stavite 1 litru filtrirane vode. Zatim ulijte vodu u zdjelu s grožđem.

Pusti stajati 24 sata. U hladnjaku. Ujutro možete uzeti vodu. U slučaju da želite detoksifikovati tijelo, popijte ovo piće na prazan želudac kako bi vam pomogao očistiti tijelo. Zapamtite da možete koristiti vodu grožđica u voćkama, antioksidansima, pa čak i dodati tekućinu u voćne salate.