SIBIRSKA TRAVARKA SE KUNE U OVU BILJKU: Zbog nje nisam popila nijedan lijek, a imam 81. godinu!

 


Ukoliko na vreme hranu shvatimo kao preventivu i lek, možemo sebi omogućiti srećniji, kvalitetniji i duži život.

Isto misli i Lidija Nestorovna Surina, slavna ruska biološkinja, fitoterapeutkinja i travarka već 40 godina. Takođe, i autor nekoliko vrlo popularnih knjiga o lekovitim biljkama! (Tekst se nastavlja ispod)

Lidija je 2008. godine proglašena za najbolju isceliteljku u Rusiji!

Njeni saveti su popularni širom sveta. Evo nekih izabranih, veoma dragocenih za svakog od nas! Čitajte pažljivo šta vam Lidija poručuje!

1.Danas se više razbolevamo, jer jedemo puno uvozne hrane. U redu je jesti uvoznu hranu, ali maksimalno 10 posto od ukupno unesene hrane u naš organizam. Kada jedete puno hrane koja nije iz vašeg podneblja, onda se nećete moći prilagoditi uslovima mesta u kojem živite.

2. Najveći deo hrane koju danas svakodnevno jedemo je smeće: gazirana pića, žvake… U njima je glavni sastojak aspartam (zaslađivač) koji je 200 puta slađi od šećera. Što više piješ taj sok, više ti se pije i više ti se kupuje. A zemlja koja je proizvela ovo smeće se bogati.

Komplikacije koje donosi aspartam: smanjuje inteligenciju, uzrokuje glavobolju, mučninu, depresiju, bol u stomaku, mutan vid, uzbuđenje, nestabilan hod, oštećenje zglobova, debljinu itd. Zapitajte se šta dajete svom detetu kada mu dozvolite da popije čašu gaziranog soka – “bez šećera”!

3. Beli hleb je prazan hleb. Kada se u stara vremena jeo beli hleb? Samo za praznike. Ostalo vreme se jeo hleb od celog zrna.

4. Moja preporuka je da se deci u vrtiću mesec dana daje kaša od ovsa s domaćim mlekom, kojom ćemo im pročistiti pluća. Drugog meseca treba da im se daje ovas kuvan na vodi, kojim ćemo im očistiti jetru. A zatim bi još tri nedelje trebalo produžiti sa davanjem ovsa! (Tekst se nastavlja ispod)

Lekovitost pirevine

Ova biljka se najčešće koristi kod problema upalnih procesa mokraćne bešike, bubrežnih i žučnih kamenčića, hemoroida, čišćenja krvnih sudova.

Odlična je za regulisanje metabolizma masti, jer smanjuje nivo lošeg holesterola i triglicerida u krvi. Daje dobre rezultate i kod osoba koje žele da izgube višak kilograma jer uz dijetu ubrzava sagorevanje masnih naslaga.Daje dobre rezultate kod problema dijabetesa, a deluje i kao dobar diuretik.

Svakodnevnim pijenjem samo jedne šolje ovog čaja dnevno, podstiče se lakše i brže izlučivanje žuči, što uveliko pomaže boljem varenju hrane i ujedno sprečava taloženje i stvaranje kamena u žučnoj kesi, upala kože i sluzokože, upala žuči i jetre.