MED I SODA BIKARBONA: Koristi se u liječenju BOLESTI samo ako se koristi na ovaj način

 


Miješanje sode bikarbone s javorovim sirupom ili medom se možda čini bizarnom idejom, jer se vjeruje da se stanice raka hrane šećerom. 

Poznato je da je rafinirani bijeli šećer visokokalorična, a nutritivno slabo vrijedna namirnica. Usto je i industrijski visokoprerađena, što znači da se u procesu proizvodnje nerijetko koriste kemikalije. (Tekst se nastavlja ispod)

Previše šećera i kod zdravih ljudi povećava izglede za razvoj dijabetesa. Brzinu kojom glukoza iz namirnice dolazi u krv nazivamo glikemijskim indeksom (GI). 

Što je GI neke namirnice veći, apsorpcija glukoze je brža pa je ta namirnica nepogodnija za dijabetičare, ali i za zdravu populaciju. 

Stanice raka ne uspjevaju iskoristiti šećer za rast jer ih soda bikarbona neutrališe. Javorov sirup ili med ide prema stanicama raka (koje troše 15 puta više glukoze nego zdrave stanice), a uz pomoć sirupa soda ulazi u stanice raka. (Tekst se nastavlja ispod)

Priprema: Pomiješajte dio sode bikarbone sa tri dijela javorova sirupa ili meda. Zagrijte i miješajte na vrlo laganoj vatri deset minuta. Uzimajte tri kašičice na dan, mjesec dana. Tokom ove terapije treba izbjegavati meso, šećer i bijelo brašno.