Kada mi je ginekolog otkrio ciste i miome, pila sam ovaj napitak: MOJI PROBLEMI SU NESTALI ZA 7 DANA

 


Miom materice se sreće uglavnom kod žena starosti 30-40 godina, ali postoje slučajevi obolijevanja i u ranijem uzrasnom dobu.

Uzrok nastanka nije poznat. Zna se da estrogen (hormon jajnika) podstiče rast mioma, ali nije uzrok nastanka. Rast mioma podstiče i humani placentni laktogen, pa miomi izrazito rastu u trudnoći. U osnovi svi tumori (pa i miomi) nastaju kada se promene kontrolni mehanizmi koji regulišu rast i razvoj ćelija. (Tekst se nastavlja ispod)

Simptomi

Glavni simptomi mioma materice: bol i krvarenje, poremećaj funkcije obližnjih organa, rast tumora. Moguće su teške i duge menstruacije, lokalizovan bol u donjem dijelu stomaka i leđa. Produženi bolovi daju signal o bržem rastu tumora. Inače, rast mioma materice dosta je spor proces.

U ranim fazama formiranja tumora nije uvijek moguća klinička dijagnoza. Potrebni su podaci ručnog pregleda u cilju dobijanja informacija o veličini, obliku i lokaciji tumora.

U cilju dodatne dijagnoze rade se ultrazvučni, radiografski i endoskoski nalazi. Savremena medicina sprovodi liječenje mioma na materici hirurškim medicinskim metodama. (Tekst se nastavlja ispod)

Liječenje

Problem sa cistama i miomima možete riješiti ovim prirodnim lijekom. Ubrati 300 grama čuvarkuće, isprati a zatim ostaviti preko noći da se osuši. 

Stavite u blender, isjeckajte i iscijedite, a zatim dodajte 300 grama šumskog meda. Sve to promiješajte i stavite u frižider. Svako jutro pijte jednu supenu kašiku na prazan želudac, u podne prije ručka i jednu kašiku i uveče.