BILJKA KOJA ČUVA ZDRAVLJE DO DUBOKE STAROSTI: Evo za koje se sve bolesti i tegobe koristi

 


Mirođija je veoma efektna kod prehlada i zapaljenja respiratornog sistema. Uglavnom se koriste sjemenke, jer flavonoidi koje sadrže izuzetno umirujuće djeluju na bronhijalni sekret koji se nakuplja u slučaju prehlada i bronhitisa.

Možete da koristite sljedeći recept:

Pomiješajte dvije kašike sjemenki mirođije sa 15 grama mljevenog korijena pšenične trave i kuhajte 10 minuta. Ostavite da stoji 4 sata, pa procijedite. Dobićete fenomenalan čaj koji ublažava čak i bol u grudima. Uzimajte po 1 kašiku 3-4 puta dnevno. (Tekst se nastavlja ispod)

Problemi sa bubrezima i bešikom:

Kod bolesti bubrega i bešike, često dolazi do problema sa izlučivanjem urina. Mirođija ima snažno diuretičko svojstvo i detoksikuje bubrege, kojima je u slučaju bolesti to neophodno, jer često ne mogu sami da izbace nagomilani otpad. Ima snažno dejstvo protiv grčeva, pa će vam narodni lijek od mirođije pomoći sa bolom u bešici i kod različitih vrsta cistitisa.

Zadržavanje urina:

Nemogućnost ili poteškoće sa izlučivanjem urina veoma su česte, naročito kod starijih ljudi. Pod uticajem jedinjenja iz mirođije, bubrezi se praktično “bude”.

Evo recepta:

3 kašičice sjemena morođije skuhajte u 500ml vode. Neka ključa 10-20 minuta, a zatim procijedite i uzimajte dvije trećine šolje pred spavanje. Ovaj čaj će vam pomoći i sa bolom u bubrezima i bešici izazvanim nemogućnošću izlučivanja urina, a zapaljenja će se takođe izliječiti.

Kožne bolesti:

Akne, ekcemi i gnojne infekcije na koži niko ne voli kada se pojave. (Tekst se nastavlja ispod)

Recept:

Prokuhajte 2-3 kašike mirođije u dvije šolje vode, procijedite u staklenu posudu i prohladite. Dodajte razblažen alkohol tako da razmjera bude 1:3 i ostavite da stoji 2 sata.

Pred spavanje nanesite na problematične dijelove i praktikujte to nekoliko dana, najbolje do 7 dana. Stanje se neće popraviti odmah, ali ćete nakon nekoliko dana biti zapanjeni. Što je najbolje od svega, akne ne bi trebalo više da se vraćaju, a koža vam više neće biti toliko osjetljiva na sunce.