ZAUZIMA VISOKO MJESTO U ALTERNATIVNOJ MEDICINI: Biljka koja ima nevjerovatne zdravstvene dobrobiti…

 


Ova biljka, pomalo neopravdano iskorištena u svrhu zdravlja, treba da zauzima visoko mjesto u alternativnoj medicini za zdravlje čovjeka. Pomaganje ružmarinom se od davnina koristi, ali pojavom modernih lijekova, počelo se zapostavljati.

Ružmarin je stoljećima poznat kao začin i biljka sa ljekovitim svojstvima. Ovo je jedna od najstarijih, čovjeku poznatih biljaka. Neobičnog je okusa, prepoznatljivog mirisa i odličan je dodatak raznim jelima. (Tekst se nastavlja ispod)

Čaj od ružmarina se može koristiti za poboljšanje zdravlja cjelokupnog organizma, uključujući zdravlje mozga, srca i jetre. Čaj od ružmarina možete napraviti od sušenog ružmarina. Sušeni ružmarin prelijte vrućom vodom, ostavite da stoji 3-5 minuta i počnite uživati u svim blagodatima ovog ukusnog i ljekovitog napitka.

Ublažava simptome gripe i prehlade:

Ovaj napitak može ublažiti migrene, glavobolje i zatvor, uzrokovane prehladom i gripom. Započnite dan čajem od ružmarina koji ima odlična svojstva. Umiruje um i tijelo, a vas će održati svježima i odmornima.

Ublažava iritacije kože:

Čaj od ružmarina možete dodati u kupku. Ovo je odlično za osobe koje pate od slabe cirkulacije i kožnih oboljenja, kao što je psorijaza. Obloge od čaja ružmarina možete stavljati na suhu i oštećenu kožu, kao i na kožu sklonu aknama i prištićima. (Tekst se nastavlja ispod)

Smanjuje nivo stresa:

Gotovo sve vrste čaja imaju umirujuće djelovanje na um. Svakodnevnom konzumacijom čaja od ružmarina ćete dugoročno smanjiti razinu hormona stresa u tijelu.