VRLO MOĆNA BILJKA: Spašava srce, pomaže kod urinarnih infekcija i upale zglobova…


Od lovorovog lista ima mnogo više koristi od samog ubacivanja u lonac kako bi jelu dao aromu. On pomaže u borbi protiv bakterija i čišćenju disajnih puteve. 

Lovorov list je čudotvorna biljka i šteta ga je koristiti samo kao dodatak jelima. Stručnjaci kažu da se radi o vrlo moćnoj biljci koja popravlja raspoloženje, čisti tijelo, pomaže kod respiratornih probleme itd. (Tekst se nastavlja ispod)

Kombinacija hemikalija u lovorovom listu djeluje smirujuće na tijelo i psihu. Sve što trebate da napravite je da zapalite nekoliko listića u prostoru u kom boravite i udisati taj dim. Ali, to nemojte raditi prije spavanja jer će vas miris zapaljenog lovora razbuditi.

Pomaže kod izbacivanja sluzi iz pluća:

Lovorov list je stimulans disajnih puteva i može pomoći izbaciti sluz iz pluća. Najbolji način je staviti svježe ili suhe listove u vruću vodu i udisati paru – inhalirati se. Pomaže i mazanje uljem lovora po prsima kod alergije i astme.

Za pravilan rad srca:

Organski spoj pronađen u lovoru jača kapilare u srcu i pomaže kod eliminisanja lošeg holesterola iz tijela. (Tekst se nastavlja ispod)

Pomaže kod upala zglobova:

Uljem od lovora masirajte bolno područje i pojačajte količinu lovorovog lišća koju dodajete u hranu.

Kod urinarnih infekcija:

Pomiješajte prah od lovora sa mlijekom i pijte. Radi se o starom receptu za pomoć kod ovih problema.