RECEPT OBAVEZNO ZAPIŠITE JER JE JAKO DOBAR: Melem protiv bolova u kičmi i zglobovima…


Napravite prirodni preparat koji vam može pomoći kod bolova u leđima i zglobovima. Ovaj prirodni melem može kako održati zglobove u dobrom stanju, smanjiti bolove i istovremeno otkloniti mnoge probleme koje prate ove tegobe. (Tekst se nastavlja ispod)

Recept za bolne zglobove i leđa:

Očistiti 300g – 400g bijelog luka i sitno isjeckati. Staviti u teglu i preliti ga 1 litrom kvalitetnog nerafinisanog biljnog ulja (maslinovo, suncokretovo…)

Zatvoriti poklopcem i ostaviti teglu na tamno mjesto na sobnoj temperaturi, na 2 nedelje. Ne zaboravljati svakodnevno mućkati sadržaj tegle.

Na kraju ćete dobiti ulje bijelog luka, koje treba da se procijedi kroz 3 – 4 sloja gaze ili dvaput kroz sitnu plastičnu cjediljku. (Tekst se nastavlja ispod)

Kako se koristi:

Ulje se utrljava u bolna mjesta, na primer u donji dio leđa kod osteohondroze, bolova u leđima ili u bolne zglobove na rukama i nogama kod artroze. Pokriva se najlonskom kesom u utopljava se preko noći. 

Bijeli luk poboljšava cirkulaciju krvi u bolnim zglobovima, samim time pomaže uspostavljanju njihovih funkcija. Terapija bi trebalo da traje dva mjeseca.