RAKIJA OD ŽALFIJE JAČA JE OD SVAKE HEMIJE: Ova 3 recepta obavezno čuvajte za zdravlje vas i vaše porodice…


Da ne bi odma išli doktoru, probajte se probajte prvo prirodno liječiti ovim receptima naših baka… Žalfija je posebna biljka, ona je dobra za grlo i infekcije disajnih puteva ali i za razne infekcije u ustima. Odlična je za želučane problem i problem sa crijevima. Žalfija pomaže kod visokih temperature tijela, bolova u tijelu i groznice koje se pojave prije prehlade. (Tekst se nastavlja ispod)

Naučno je dokazano da cimet ubija veliki broj bakterija čak i one koje su otporne na antibiotike. Samo jedna kašikica cimeta ubija čak 99,5 % bakterija u samo tri dana.

Rakija od žalfije: 250 grama listova žalfije trebate potopiti u 1,5 litar čiste domaće rakije.
Neka tako stoji 3 sedmice pa procjedite i dodajte 1,5 kilograma bagremovog meda. U staklene flaše prespite i neka tako stoji još 3 sedmice. Ponekad promućkajte, a pije se svaki dan po mala kašikica jednom dnevno. Napominjemo da je ovo izuzetno zdrav i dobar recept za cjelu porodicu.

Tinktura za prevenciju bolesti: Deciliter 70% etilnog alkohola stavite 20 grama sitne žalfije listića. Neka tako odstoji na toplom mjesec dana. U malo vode ubacite 15-tak kapi i piti 3 puta dnevno. Djeca i trudnice ovo ne smiju koristiti. (Tekst se nastavlja ispod)

Žalfija i cimet protiv bronhitisa: Dvije kašike šećera istopite i prelijte sa pola litra mlijeka. Kada prokuha sklonite sa vatre i dodajte kašikicu sitne žalfije i pola kašikice cimeta u prahu. Neka tako odstoji desetak minuta i procjedite i piti tri puta dnevno.