NAJBOLJI ČAJ ZA PUŠAČE: Travar Momčilo otkrio recept koji najbolje čisti pluća od nikotina i katrana


S obzirom na to da je teško ostaviti cigarete, travat Momčilo Antonijević na svom sajtu “Snaga bilja” objašnjava koje to biljke mogu da pomognu pušačima. (Tekst se nastavlja ispod)

Kantarion (Hypericum perforatum)

Ova biljka, u našem narodu uživa u velikom poverenju kada je u pitanju lečenje rana, posekotina i opekotina, a naučno je dokazano da deluje antidepresivno. Pored toga što popravlja raspoloženje nervoznim novopečenim pušačima, kantarion vam može pomoći da prestanete da pušite. 

Dnevno pijte po tri šolje čaja od kantariona (tri supene kašike suve biljke preliju se sa 750ml ključale vode i to odstoji pola sata). Možete koristiti i mešavinu od tri dela kantariona, jednog dijela matičnjaka i jednog dela majčine dušice (tri supene kašike smeše preliju se sa 750ml ključale vode i to odstoji pola sata). Kantarion ne smiju upotrebljavati trudnice, a dok pijete ovaj čaj nije dobro previše se izlagati suncu ili ići u solarijum.

Lobelija (Lobelia inflata)

Zahvaljujući alkaloidu lobelinu ova biljka je u stanju da “prevari” naš mozak jer je efekat lobelije na naš organizam veoma sličan efektu nikotina, naravno, sa mnogo manje štetnih efekata i bez opasnosti da se naviknete. Pre upotrebe preparata sa lobelijom konsultujte se sa stručnim fitoterapeutom ili apotekarom. (Tekst se nastavlja ispod)

Med od omana i anisa za pušače

100g korena omana (Inula helenium), 100g semena anisa (Pimpinela anisum) i 50g lanenog semena stavite u blender i pomešajte sa kilogramom bagremovog meda. Med mešajte isključivo plastičnom ili drvenom kašičicom. Mešajte više puta u toku dana. Nakon tri dana med je gotov i možete ga upotrebljavati tri puta na dan po jednu kafenu kašičicu sa malo čašom mlake vode.