Dar prirode: Čaj od ove biljke pomaže kod problema sa varenjem i gastritisom


Svi koji su nekada imali stomačnih problema, problema sa varenjem ili gastritis znaju koliko to može da bude veliki problem

U ovom slučaju kako biste najlakše prebrodili ovu netprijatnost koja je propraćena bolovima i veoma sporim varenjem, konsultujte se sa lekarom radi adekvatne terapija, ali uz njegovu dozvolu takođe možete koristiti i čaj od kantariona, koji je veoma efikasan u borbi protiv gastritisa.

Kako deluje?
Poslednjih godina kantarion postaje sve popularniji kao sredstvo za ublažavanje i lečenje depresije jer postoje brojna naučna istraživanja koja potvrđuju njegovo lekovito dejstvo. (Tekst se nastavlja ispod)

Osim u lečenju depresije, kantarion je pokazao sjajne rezultate u

ublažavanju simptoma gastritisa, čira na želucu, bolesti bubrega, jetre, slezine i bešike, povišenog krvnog pritiska i srčanih oboljenja, opekotina, hemoroida….

Ne kombinujte ga sa antidepresivima

Kantarion stimuliše jetrene enzime da brže metabolišu lekove i na taj način se smanjuju njihove koncentracije u krvi, pa tako može značajno da se smanji ili da izostane dejstvo primenjenog leka. (Tekst se nastavlja ispod)

Poznati su slučajevi žena koje su uprkos primeni kontraceptivnih pilula zatrudnele jer su istovremeno koristile kantarion. Zato, ukoliko istovremeno koristite kontraceptivne pilule i kantarion, morate da koristite još neki zaštitu od trudnoće.

Takođe, kantarion ne treba primenjivati istovremeno sa antidepresivima jer ima isti mehanizam dejstva.

Naime, i ova biljka povećava nivo serotonina u krvi, što može dovesti do povećanja ovog enzima i komplikacija u organizmu.