CRNI KIM: Najbolji lijek za srce i mnoge zdravstvene tegobe…


Sprovedeno je više od 200 istraživanja na različitim univerzitetima i u njima je dokazano da kim povoljno utiče na veliki broj bolesti, posebno autoimune – poput multiple skleroze, reumatoidnog artritisa, psorijaze, astme, alergije, alergijskog rinitisa, kao i da umanjuje holesterol i trigliceride, ublažava šećernu bolest, visoki krvni pritisak...

Klinički je dokazano da crni kim ublažava simptome alergije, alergijskog rinitisa i alergijske astme. (Tekst se nastavlja ispod)

Njegovo ulje širi disajne puteve i olakšava disanje, a svojim antibiotskim delovanjem sprečava razvoj sekundarnih bakterijskih infekcija, koje se često javljaju uz sezonske alergije.

Na prirodan i siguran način priprema organizam da blaže reaguje na alergene i postepeno povećava toleranciju organizma na njih.

Odličan za srce

Kim deluje povoljno i na kardiovaskularni sistem. Jačanjem zida krvnih sudova i povećavanjem njihove elastičnosti dovodi do regulacije arterijskog pritiska. (Tekst se nastavlja ispod)

Istraživanja su pokazala da primena ulja crnog kima dovodi do snižavanja ukupnog holesterola, triglicerida i vrednosti takozvanog lošeg (LDL) holesterola.

Može se koristiti za snižavanje vrednosti šećera u krvi tako što stimuliše gušteraču da luči insulin i povećava osetljivost ćelija na njega.Poseban učinak pokazuje kod dijabetesa tipa

Poslednjih godina istraživanjima je dokazano i antitumorsko delovanje crnog kima, te se on može koristiti i kao pomoć u lečenju karcinoma jer deluje direktno na maligne ćelije i jača odbrambenu moć organizma.