PRIRODAN SIRUP OD 2 SASTOJKA: Kašalj nestaje kao rukom odnešen, prodisaćete i izbaciti sve viruse iz organizma…


 

Ovaj prirodni lek umiruje kašalj, curenje iz nosa, upalu grla i smiruje simptome mnogih drugih upalnih stanja. Luk je veoma hranjiva i zdrava namirnica.

U sebi sadrži sumporna jedinjenja, pektin i glukokinine sa antibakterijskim dejstvom. Takođe bogat je izvor folne kiseline, kalcijuma, fosfora, magnezijuma, hroma, gvožđa, dijetalnih vlakana i joda koji imaju antiinflamatora i antivirusna svojstva. (Tekst se nastavlja ispod)

Kako nam luk pomaže?

Međutim, sastav luka, koji ga čini toliko lekovitim je sadržaj vitamina A, B1, B2, PP, C i fitoncida, koji čine moćnu kombinaciju kada je odbrana vašeg organizma u pitanju.

Za šta je potreban vitamin A?

Vitamin A pomaže u održavanju pravilnog funkcionisanja imunog sistema i zajedno sa vitaminom B2 osigurava pravilno funkcionisanje sluznice i disajnih puteva.

Za šta je potreban vitamin C?

Vitamin C pojačava imunološki odgovor organizma, skraćuje trajanje prehlade i podstiče rast i efikasnost imunoloških cćelija, a podstiče i povećanje količine interferona, koji ima antivirusno dejstvo.

Fitocide karakterišu snažna antibakterijska svojstva, oni onemogućavaju razvoj i širenje virusa u organizmu i uspešno se bore čak i sa tuberkulozom.

Sirup od luka je vrlo jednostavan za pripremu, jeftin je, zdrav i može se davati i odraslima i deci.

Preporučuje se kod kašlja, smanjenja mukusa (količine sluzi akumulirane u disajnim organima), smanjenja telesne temperature i drugih upalnih procesa, posebno gornjih i donjih respiratornih puteva.

Luk ubrzava i cirkulaciju, čime pospešuje znojenje i izbacivanje toksina i virusa iz organizma.

Recept za sirup od luka:

– 1 glavica velikog crnog luka
– 2-3 kašike šećera ili meda

Isecite luk na manje kockice i dodajte šećer ili med. Ostavite da stoji poklopljeno nekoliko sati.

Nakon 3-4 sata procedite 4-5 ml sirupa. Najbolje je svaki dan praviti novi sirup, jer od stajanja nestaju nutritivne vrednosti. (Tekst se nastavlja ispod)

Sirupu od crnog luka možete dodati i čen izgnječenog belog luka, koji će pružiti dodatnu pomoć u borbi protiv virusa i bakterija.

Sirup konzumirajte tri puta dnevno po kašiku (5 ml).