ČUDO IZ BAŠTE: Uklanja bol, skida kile, čisti tijelo i njeguje kožu


 

Poznato je da je vitamin C glavni antioksidant u ljudskom tijelu, koji neutralizira djelovanje opasnih slobodnih radikala.

Inače, visoka koncentracija slobodnih radikala povezana je s nizom bolesti, pa tako i dijabetesom, rakom, astmom i drugima. (Tekst se nastavlja ispod)

Peršin je biljka koja je vrlo lako dostupna, a bogata je elementima važnima za zdravlje tijela. U peršinu je najviše kalija, kalcija, fosfora, željeza, magnezija, mangana, bakra i drugih korisnih mikroelemenata.

Za izvrsnu detoksikaciju tijela preporučljivo je skuhati čaj od peršina. Osim detoksikacije, koristit će i za jačanje želučanih žlijezda, protiv bolesti srca, bubrega, a blagonaklono će utjecati i na metabolizam.

U peršinu se nalaze i dva vrlo važna sastojka – apiol i miristicin. Zahvaljujući njima, protok mokraće se znatno povećava, a to povoljno utječe na uklanjanje infekcije mokraćnog kanala.

Flavonoidi koje sadrži peršin djeluju poput antioksidanata, a osim njih, peršin je bogat izvor vitamina A i C.

Poznato je da je vitamin C glavni antioksidant u ljudskom tijelu, koji neutralizira djelovanje opasnih slobodnih radikala. Inače, visoka koncentracija slobodnih radikala povezana je s nizom bolesti, pa tako i dijabetesom, rakom, astmom i drugima.

Čaj od peršina riješit će suvišnu vodu iz tijela pa se tako može i izgubiti pokoji kilogram. 

Čaj napravite tako da u pola litre prokuhane vode stavite dvije jušne žlice svježeg peršina i pustite da prokuha pet minuta.

Listove potom izvadite iz vode i bacite, a tekućinu popijte toplu ili hladnu.

Peršin potiče krvarenje pa se koristi i za regulaciju menstruacije i uređuje menstrualni ciklus. Trudnice ga ne bi trebale konzumirati jer potiče stezanje maternice.

Izvrstan je i za njegu lica, osobito protiv pjega s obzirom na to da je bogat vitaminima C i A te mnogim mineralima. (Tekst se nastavlja ispod)

Za dobre rezultate preporučuje se umivanje u vodi u kojoj je preko noći odstajao peršin (jedna šaka sitno narezanih listića).

Povoljno djeluje i na borbu protiv bora. Nakon umivanja peršinovom vodom, ostavite da se tekućina na licu osuši, bez brisanja.