Doktori ga skroz otpisali, ali on je danas ZDRAV čovjek: Rak se povukao s metastazama nakon što je URADIO OVO!

 


Rob Moberi (43) bio je hospitaliziran s dijagnozom perforiranog debelog crijeva u julu 2012., a pretrage su otkrile da je imao rak koji se proširio na crijeva, limfne čvorove i jetru.

Liječnici su rekli da bi ovom konobaru iz Las Vegasa trebalo ugraditi kolostomsku vrećicu, nakon čega slijedi ileostomija, a zatim dva dijela kemoterapije i terapija zračenjem. (Tekst se nastavlja ispod)

Međutim, nakon operativnih zahvata i prvog kruga terapija, rekao je da treba neko vrijeme da očisti svoje tijelo od kemikalija prije nego što nastavi s liječenjem jer se osjećao posve malaksalo.

U novembru 2012. započeo je s biljnom prehranom sa svojom suprugom vegetarijankom Amandom (39). Kada je došao na sljedeću kontrolu početkom 2013. godine, rak se smanjio za gotovo 80 posto.

Njegova je priča postala viralna nakon što ju je ispričala na Twitteru country zvijezda Tim McGraw.

“Ne želim zvučati kao neki veganski nacist i prisiljavati sve oboljele od tumora da prijeđu na biljnu prehranu, ali kad me neko pita što je meni pomoglo, kažem onako kako jest – veganstvo i zdrav način života”, rekao je Rob za Daily Mail.

Kada mu je dijagnosticiran rak, konobar se šokirao jer nema nikakvu medicinsku historiju te bolesti u porodici, jer se i prije hranio zdravo te trčao svaki dan. (Tekst se nastavlja ispod)

Oko godinu dana doživljavao je neke simptome, kao što su nadutost i krv u stolici, ali je pretpostavio da je to bio sindrom iritabilnog crijeva ili nešto što je pojeo, a bez zdravstvenog osiguranja odlučio je odgoditi posjet liječniku.

“Sjećam se da je doktor posjeo Amandu i mene i rekao kako su mi izgledi osam posto da ću preživjeti. Svijet nam se srušio. Tada još nismo bili vjenčani i ona je mogla otići, ali ostala je sa mnom i to je prava ljubav. Nedugo nakon toga smo se zaručili, a dva dana poslije mojih operacija smo se i vjenčali. Bio sam spreman na sve samo da pobijedim bolest. Isprva sam bio vegetarijanac, a onda sam postao radikalni vegan. Tako sam ozdravio”, zaključio je Rob.