OVO NISTE ZNALI: Crni luk može da vam spasi život ako ga jedete na ovaj način

 


Da li ste znali da je pečeni crni luk u nekim segmentima korisniji od sirovog? On ima jak antibakterijski efekat, sposobnost da liječi rane, normalizuje krvni pritisak i nivo šećera u krvi, a pored toga dobija jako prijatan ukus!

Pored toga što se može koristiti kao dodatak jelima, pečeni crni luk će pomoći da se izborite sa dugotrajnim ranama tako što ćete ispečen luk direktno staviti na ranu. (Tekst se nastavlja ispod)

Takodje se koristi i za liječenje hemoroida s obzirom da obloge sa lukom imaju dezinfekciono dejstvo i pomaže tkivu kože da se regeneriše.

Pečeni luk se može koristiti i za lečenje apscesa tako što topao luk stavite na upaljeno mjesto i apsces će nestati posle par dana.

Konzumiranjem pečenog luka se poboljšava stanje bolesnih od hipertonije ateroskleroze, a takodje pomaže kod pročišćavanja krvnih sudova i spriječava oštar skok krvnog pritiska. (Tekst se nastavlja ispod)

Efekat ove namirnice ćete primijetiti već u roku od nedelju dana zahvaljujući nevjerovatnom sastavu ovog povrća. Sumpor gvožđe koje on sadrži pomažu u normalizaciji nivoa glukoze u krvi i pospješuju pravilno funkcionisanje pankreasa i jetre.

Pečeni luk mogu konzumirati sve osobe, a posebno se preporučuje nakon srčanog udara ili infarkta, te onima koji imaju probleme sa koagulacijom krvi.