PROZVANA JE “BILJKA ŽIVOTA”: Kada vidite šta sve liječi, shvatićete zašto – ODMAH JE POTRAŽITE

 


Sjeme ove biljke je odlično za tretiranje mnogih bolesti, a takođe je odličan da ga koristite preventivno. Kada saznate koliko je zdrav, uvijek ćete ga imati u svojoj kuhinji!

Na latinskom jeziku lan se naziva “Linum usitatissimum”, što u prevodu znači “korisni lan”. Niko ne bi rekao da lan može biti toliko zdrav! (Tekst se nastavlja ispod)

Zahvaljujući svojoj posebnoj teksturi, sjeme lana može pomoći u sprečavanju mnogih bolesti, od zatvora do srčanih problema. Dodavanje lanenog sjemena vašoj ishrani može biti veoma korisno za vaše zdravlje.

Laneno sjeme može takođe biti veoma korisno za vas ukoliko želite da smršate. Sjeme je bogato vlaknima i dobrim mastima te će učiniti da se osjećate sito, stimuliše varenje i metabolizam. Svi ovi faktori će pomoći i da smršate.

Glavni sastojci su mu omega 3 masne kiseline, nezasićene masne kiseline i lingan. Ovi sastojci idu u prilog našim zglobovima i generalno našem zdravlju. (Tekst se nastavlja ispod)

Mozak takođe profitira od omega 3 masnih kiselina, jer njihov nedostatak može dovesti do problema sa zapažanjem, jasnog razmišljanja, promjene raspoloženja i depresije.

Sjeme lana može spriječiti ovo. Lan će čak pomoći u borbi protiv dijabetesa. Važni antioksidansi u sjemenu lana spuštaju nivo insulina i nivo šećera u krvi dovode u normalu. Takođe je i odlična preventiva!