JEDAN SOK JE “BOMBA” ZA POVIŠEN HOLESTEROL: Nutricionistkinja otkrila sjajan domaći lijek za ovaj problem, ODMAH ISPROBAJTE

 


Holesterol je jedna od stvari koja je organizmu potrebna da normalno funkcioniše, ali ako ga ima previše, može da ima ozbiljne posljedice po zdravlje. Na primjer, tijelu je potreban holesterol za ćelije, ali ako ga ima previše i taloži se, značajno povećava rizik od srčanih bolesti i infarkta.

Srećom, određene promjene životnih navika mogu da pomognu u spuštanju holesterola – prestanak pušenja, smanjenje konzumiranja alkohola, zdravija ishrana, ali i napitci. (Tekst se nastavlja ispod)

“Napici sa antioksidantima su ključni kada želite da izbalansirate nivo holesterola, a sok od brusnica bez šećera je jedan od najboljih napitaka za one koji imaju povišen holesterol”, kaže nutricionistkinja Kortni D’Anđelo.

Ovaj sok je, naglašava ona, tako delotvoran zbog prirodnih sastojaka u brusnicama.

“Brusnice sadrže moćne antioksidante, koji dokazano snižavaju loš holesterol, a povećavaju nivo dobrog holesterola. Taj proces pomaže u održavanju prirodnog, zdravog balansa nivoa holesterola”, objašnjava D’Anđelo. (Tekst se nastavlja ispod)

Ukoliko odlučite da pijete sok od brusnice, važno je samo da kupujete one koji su bez šećera ili da ga pravite sami – nutricionistkinja D’Anđelo upozorava da šećer snižava nivo dobrog holesterola.